Μέσα μαζικής μεταφοράς: Τι συμβαίνει με επιβάτες και απολυμάνσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2020 - 09:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Απολυμάνσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αρχίσει τις τελευταίες μέρες, υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό αποτελεί μάλιστα ότι η κίνηση στα μέσα έχει μειωθεί σε ποσοστό 20% – 25% , σύμφωνα με το Mega.

«Από την αρχή της κρίσης και προληπτικά είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω του υπουργείου Υγείας με τον ΕΟΔΥ και λαμβάνουμε όλες τις οδηγίες οι οποίες δίνονται. Επίσης είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε ή να εφαρμόσουμε όλες αυτές τις οδηγίες και μέσα στο σταθερό σύστημα. Επίσης τα μέτρα τα οποία παίρνουμε είναι τα μέτρα τα οποία βλέπουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Γιώργος Θωμόπουλος.

Όπως εξήγησε στους σταθμούς του μετρό γίνονται επιμελημένοι καθαρισμοί και απολυμάνσεις οι οποίες γίνονται με χλωρίνη και νερό. Επίσης σε σταθμαρχεία, εκδοτήρια και σε όλους τους χώρους όπου γίνεται η ανάληψη καθηκόντων των εργαζόμενων έχουν μοιραστεί αντισηπτικά. Παράλληλα, όπως εξήγησε οι εργαζόμενοι έχουν εφοδιαστεί με γάντια και μάσκες για την περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Τέλος, όσον αφορά στους συρμούς γίνονται επιμελημένοι καθαρισμοί και απολυμάνσεις και τις τελευταίες έχει ξεκινήσει το σύστημα καθαρισμού μέσω των νεφώσεων.

Κορωνοϊός: «Μείνετε Σπίτι» – Οδηγίες από την ΓΓ Πολ.Πρστασίας

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός ο 66χρονος στο Ρίο

Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η κήρυξη πανδημίας

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: