ΚΕΔΕ Πατούλης για την απόφαση Καμίνη για 50% μείωση στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων του εμπορικού τριγώνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/05/2018 - 18:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα όταν το κεντρικό Κράτος αυξάνει διαρκώς τη φορολογία.  Πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη»

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να προχωρήσει στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας, αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και τους στηρίζει ενεργά.

Η υψηλή ανεργία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο δείκτη απασχόλησης μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες επιτακτικές για την τόνωση των τοπικών οικονομιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση Δήμοι σε όλη τη χώρα, όπως το Μαρούσι, προχώρησαν στη μηδένιση των τελών για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι απαιτούνται εδώ και τώρα παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πλέον γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης να γίνει πράξη η έννοια της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου οι Δήμοι να έχουν τη δυνατότητα, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, υπέρ των πολιτών.

Η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να διεκδικεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους με αιχμή την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης, για να επιστρέψει ξανά η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: