Κορονοϊός – Καταγγελία εκπαιδευτικών: «Καμία διαδικασία ιχνηλάτησης κρούσματος σε σχολεία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2020 - 09:33 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2020 - 13:29

Κορoνοϊός - εκπαιδευτικοί: «Καμία διαδικασία ιχνηλάτησης σε , με αποτέλεσμα η εικόνα των θετικών στον ιό μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι ψευδής», αναφέρει  ο ΠΑΣΑΔ.

«Καμία διαδικασία ιχνηλάτησης κρούσματος σε »

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Εν μέσω , με ελλιπή λήψη μέτρων, με αντιξοότητες και με 25 μαθητές ανά τμήμα, έχουμε κληθεί να ανταποκριθούμε στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Έχουμε κληθεί να είμαστε κι εμείς σε μια από τις πρώτες γραμμές της μάχης που ονομάζεται "κορωνοϊός".

Στη μάχη αυτή, όμως, είμαστε απροστάτευτοι και απολύτως εκτεθειμένοι, αντιμετωπιζόμαστε σχεδόν ως άτρωτοι.

Κατόπιν πολλών μηνυμάτων από συναδέλφους ανά τη χώρα αλλά και λαμβάνοντας ως παράδειγμα δικές μας προσωπικές εμπειρίες, διαπιστώσαμε ότι δεν ακολουθείται καμία διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος σε τάξη, με αποτέλεσμα η εικόνα των θετικών στον ιό μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι ψευδής.

Το επιχείρημα ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δεν έχουν υψηλό ιικο φορτίο και δε μεταδίδουν τον ιό, δεν μπορεί πλέον να μας πείσει. Προς επίρρωσιν αυτού, σας παραθέτουμε το πρόσφατο παράδειγμα σχολείου της Μυτιλήνης, όπου μια δασκάλα και 7 μαθητές βρεθηκαν θετικοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί μαθητές ανάμεσά μας.

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι οι γονείς του τμήματος αυτού, με δική τους πρωτοβουλία και μόνο, έκαναν τεστ στα παιδιά τους με προσωπικά τους έξοδα.
Ανέλαβαν, λοιπόν, ιδιωτικά την ιχνηλάτηση που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αναλάβει ο ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα τη διεξαγωγή τεστ covid, το οποίο κοστίζει σχεδόν όσο 2 ημερομίσθια, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πρόβλεψη για τη δωρεάν παροχή αυτών στον δικό μας κλάδο, όπως φαίνεται.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη διενέργεια δωρεάν τεστ covid σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δεδομένης της απόλυτης έκθεσής μας στον κορωνοϊό.

Αιτούμαστε την προστασία ημών και των μαθητών μας.

Με εκτίμηση».

Πέτσας: Πιθανό να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία - Δεν αποκλείεται να παραταθεί το lockdown • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: