Ενημερωτικό Αιρετών του ΚΥΣΔΕ – για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/09/2013 - 22:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενημερωτικό Αιρετών του ΚΥΣΔΕ – για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε χθες με συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων διάβημα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη καθυστέρηση των αποσπάσεων καθώς για την άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας να προχωρήσει στις μετατάξεις συναδέλφων που ανήκουν σε ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις, παρά τα εμπόδια που θέτει η ηγεσία του Υπουργείου, προγραμματίστηκε διήμερη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την Τετάρτη 4/9 και Πέμπτη 5/9 με θέματα ημερήσιας διάταξης: τις αποσπάσεις ειδικών κατηγοριών και κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, αποσπάσεις σε μουσικά, καλλιτεχνικά σχολεία, στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Επιμένουμε να συζητηθούν και να ανακοινωθούν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5/9/2013 όλες οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ καθώς οι αποσπάσεις σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ για τη θέση μας ότι αυτή η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ δεν πρέπει και δεν μπορεί να τελειώσει εάν δεν έχουν εξετασθεί οι αιτήσεις απόσπασης όλων των συναδέλφων.

Συνεπώς εάν χρειαστεί θα πρέπει να συνεχισθεί η συνεδρίαση και την Παρασκευή 6/9/13 ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για το που θα αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 9/9/13.

Η άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να δεχθεί το αυτονόητο, δηλαδή, το να αναβάλλουν υπηρεσία οι συνάδελφοι στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται στις οργανικές τους θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, υποχρεώνει το ΚΥΣΔΕ να ανταποκριθεί στη δική του ευθύνη, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σεβαστεί, επιτέλους, τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γρηγόρης Καλομοίρης Χρήστος Φιρτινίδης

αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Αθήνα, 3/9/2013

Loading...
  • ideascentral

    europalso