Δυο Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2017 - 01:28 | Author: Newsroom Ipaidia

Δύο μαθητές τού 1ο ΓΕΛ Βόλου, διακρίθηκαν στην κατηγορία της ποίησης λαμβάνοντας μάλιστα έπαινο. Ο πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Δήμο Πετρούπολης. Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Χρήστος Απλαντής έλαβε τον πρώτο έπαινο στην κατηγορία της ποίησης.

Το ποίημά του με τίτλο «Μην κλαις» αναφερόταν στην Ελλάδα και πώς τη βλέπει μέσα σε αυτή την περίοδο της κρίσης. Προσωπικά, είπε, την παρομοίωσα σαν μια όμορφη γυναίκα που παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, διατηρεί την ελκυστικότητά της. Είμαστε έφηβοι και μας απασχολούν πολύ αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Βέβαια ελπίζω ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει. Ο μαθητής που παλιότερα έχει γράψει και διηγήματα, στοχεύει με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις να εισαχθεί στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Γιάννης Γούλας, που έλαβε το δεύτερο έπαινο ποίησης στον ίδιο διαγωνισμό, είπε πως αν και προέρχεται από τη θετική κατεύθυνση με στόχο την εισαγωγή του στην Πολυτεχνική, του αρέσει πολύ να ασχολείται με την ποίηση σαν μια αποτοξίνωση από την καθημερινή πίεση των μαθημάτων.

Ο τίτλος του ποιήματος ήταν «Πόλεμος ή Ειρήνη;» και αναφέρθηκε στα αίτια και τις συνέπειες που θα είχε ένας πόλεμος για ένας έθνος. «Όλοι μας οφείλουμε να επενδύσουμε στην ειρήνη. Και η Ελλάδα πάντα αγωνιζόταν για την ειρήνη» τόνισε. Παράλληλα στο σχολείο διοργανώθηκε και εσωτερικός λογοτεχνικός διαγωνισμός θέλοντας με αυτόν τον τρόπο το σχολείο να εκφράσει την έμφαση που δείχνει για τη λογοτεχνία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 48 μαθητές για την ποίηση και η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τη διευθύντρια κ. Παρασκευή Λοντρίδου και τους φιλολόγους κ.κ. Γιώργο Βουλγαρίδη και Σταματία Μωραΐτη.

Το πρώτο βραβείο ποίησης δόθηκε στον μαθητή της Β’ Τάξης Αλέξανδρο Αγραφιώτη με τίτλο «Ζητείται οδηγός». Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στον Χρήστο Απλαντή για τον ποίημα «Μην κλαις» και τον μαθητή Γιώργο-Βασίλη Τσατάλα για το ποίημα «Νιώστ’ το». Το τρίτο βραβείο δόθηκε στον Γιάννη Γούλα με το ποίημα «Πόλεμος ή Ειρήνη;» και στη μαθήτρια Ασημίνα Γκόλτση για το ποίημά της «Κρυφός έρωτας».

Loading...
  • europalso   ideascentral