Το παρασκήνιο της επιλογής Λοβέρδου για το Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2014 - 17:29 | Author: Newsroom Ipaidia
Για περισσότερο από δύο ώρες Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος παζάρευαν ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως υπουργός θα είναι ο Γιώργος Καρασμάνης και ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, που φαινόταν ως ο επικρατέστερος, θα πάει στο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο και του ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. Ο τελευταίος αρνήθηκε τη θέση. Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε ξανά με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήταν ανένδοτος για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τελικά ο κ. Βενιζέλος χρειάστηκε 35 λεπτά τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. Λοβέρδο προκειμένου να πειστεί να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας.

iefimerida.gr

Ο Λοβέρδος προτιμούσε άλλο υπουργείο

Δύο φορές αρνήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας, τελικά όμως είπε το “ναι” με μισή καρδιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8, ο κ. Λοβέρδος το μεσημέρι της Δευτέρας ενημερώθηκε ότι θα αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όμως τελικά στις 17:40 κλείδωσε η θέση του στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνήθηκε δύο φορές να συμμετάσχει στην κυβέρνηση όταν του προτάθηκε το Υπουργείο Παιδείας αλλά πείστηκε, όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος του είπε ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θέλει να κρατήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα διαβεβαίωσε τον κ. Λοβέρδο ότι θα λάβει χρήματα για το υπουργείο και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο.

enikos.gr  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso