Στέλιος Πέτσας: «Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/11/2020 - 21:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Στέλιος Πέτσας: «Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες». «Φτάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν χθες προκειμένου να καλύψουμε την απώλεια εισοδήματος, που θα έχουν οι κλάδοι της οικονομίας».

Συνέντευξη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλλος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

«Φτάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν χθες προκειμένου να καλύψουμε την απώλεια εισοδήματος, που θα έχουν οι κλάδοι της οικονομίας και οι εργαζόμενοι που πλήττονται. Αν χρειαστεί φυσικά θα διευρυνθούν.

Το πρόβλημα είναι κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην εστίαση. Υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσό, 2.000 ευρώ για στήριξη ακόμα και σε ένα μικρό καφέ. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πληγούν μόνο τον Νοέμβριο, είχαν πληγεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και είχαν πολύ μεγάλες απώλειες σε συνδυασμό και με τη μείωση του τουρισμού. Ο κλάδος της εστίασης πραγματικά έχει πληγεί πάρα πολύ. Θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους και σε επίπεδο εργαζομένων και σε επίπεδο επιχειρηματιών. Όλα τα μέτρα εξετάζονται.

Έχει αποδείξει ο Πρωθυπουργός ότι πάντα είναι δίπλα και είναι έτοιμος να ακούσει την κοινωνία, να παρέμβει και να στηρίξει. Και αυτό μπορεί να το κάνει γιατί -λόγω της εμπιστοσύνης που έχουμε κερδίσει όλο το προηγούμενο διάστημα- έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου ο Υπουργός Οικονομικών να μπορεί να προσαρμόζει την πολιτική μας έτσι ώστε όταν υπάρχει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας, να στηρίζουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: