Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Καθυστερεί η Γ' φάση – Πότε αναμένεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2019 - 09:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Καθυστερούν οι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ.

Συγκεκριμένα ο αναφέρει «Για λόγους που μπορούμε να υποθέσουμε αλλά οι οποίοι δεν μας έχουν διευκρινιστεί ακόμη, φαίνεται πως οι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχουμε και τις ΤΥ».

Υπενθυμίζουμε ότι  σε παλαιότερη ανακοίνωσή του είχε αναγέφει τα εξής:

ΠΑΣΑΔ 29/10/2019 : Προσλήψεις Γενική, Ειδική, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, Διορισμοί Ειδικής, Μισθοδοσία

Γενική – Ειδική

Μέχρι την Παρασκευή 1/11 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις (Γ' φάση) σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

Στη Γενική θα καλυφθούν όλα τα κενά κι αν συμπεριληφθούν και οι ΔΥΕΠ θα φτάσουμε τις 1500 περίπου για όλες τις ειδικότητες.

Στην Ειδική, εκτός από ΣΜΕΑΕ και ΤΕ, θα διατεθούν και οι 2400 (Α/βάθμια-Β/βάθμια) πιστώσεις για την παράλληλη και οι εκτιμώμενες εδώ προσλήψεις είναι περίπου 2000.

Ακόμη δεν έχει υπογραφεί η ΥΑ οπότε αυτές οι περίπου 350 προσλήψεις θα πάνε μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Πιέζουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Όπως γράψαμε και πάνω τις υπολογίζουμε την Παρασκευή αλλά ακόμη δεν έχει υπογράφει η ΥΑ για τη λειτουργία τους. Θα λειτουργήσουν όμως σίγουρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Αν και όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως μέχρι τέλος του παρόντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μόνιμοι διορισμοί της Ειδικής, εμείς αυτή την αισιοδοξία δεν την συμμεριζόμαστε και ενημερώνουμε πως με το υφιστάμενο πλαίσιο και χωρίς καμία τροποποίησή του, η δυνατότητα των συγκεκριμένων διορισμων θα υπάρχει για το Υπουργειο περίπου μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Για οτιδήποτε αλλο θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση κι εγγραφή-μεταφορά των κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2020.

Μισθοδοσία

Από αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινάνε οι πληρωμές των προγραμμάτων.

Συνάδελφοι επιπλέον ενημερώνουμε πως έχει ζητηθεί συνάντηση τόσο με την Υφυπουργό όσο και με την Υπουργό προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση για επίλυση και νομοθέτηση τον Νοέμβρη όχι μόνο ό,τι αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική με την αλλαγή του νόμου Γαβρόγλου.

Σοφία Ζαχαράκη: Προσλήψεις αναπληρωτών μέσα στο επόμενο δεκαήμερο • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso