Λέκκας: Σε υψηλά επίπεδα η αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων της χώρας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2019 - 09:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

"Αντιμετωπίζουμε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων της χώρας και της προστασίας των μαθητών με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Διοργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης και ασκήσεις ετοιμότητας σε όλη την επικράτεια με προτεραιότητα τις περιοχές με υψηλή σεισμικότητα.
Βελτιώνουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για κάθε σχολείο ξεχωριστά.

Διαπιστώνουμε τα υψηλά επίπεδα κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των μαθητών.Κάνουμε πράξη τη διασύνδεση των ΑΕΙ με τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και με την ελληνική κοινωνία"

Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμης Λέκκας κατά τη διάρκεια δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από κοινού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμματισμένων δραστηριοτήτων πραγματοποίηθηκαν ενημερωτικές δράσεις και ασκήσεις ετοιμότητας με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των μαθητών σε 15 σχολικά συγκροτήματα στη Ζάκυνθο. Οι δράσεις έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εκτιμηθεί και να βελτιωθεί το επίπεδο αντισεισμικής προστασίας των σχολικών μονάδων.

Loading...


  • europalso   ideascentral