Ο Νίκος Φασφαλής, Αιρετός ΚΥΣΠΕ, τοποθετήθηκε δημόσια για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η Β’ φάση , επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν.

Όπως τονίζει, η πολιτική ηγεσία αγνόησε πλήρως τις θέσεις του Κλάδου που είχαν παρουσιαστεί με σαφήνεια κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, θέσεις που στόχευαν στην αποφυγή αδικιών.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο στις υπηρεσιακές μεταβολές, πλήττοντας ευθέως την ισονομία και τη δικαιοσύνη που όφειλαν να διασφαλιστούν.

Παράλληλα, ο κ. Φασφαλής υπογραμμίζει ότι η έλλειψη κατεύθυνσης από την πολιτική ηγεσία οδήγησε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εφαρμόζουν διαφορετικούς τρόπους χειρισμού των ίδιων ζητημάτων, γεγονός που δημιούργησε θολό τοπίο και σύγχυση και στις αποσπάσεις.

Δείτε ακόμα 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Έγινε φανερό ότι ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η Β’ φάση , χωρίς να ληφθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας οι θέσεις του Κλάδου που προσδιόριζαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποφευχθούν αδικίες, θέσεις που υπερασπιστήκαμε σθεναρά οι Αιρετοί στην εν λόγω συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, έφερε ένα πρωτόγνωρο μπάχαλο στην εξέλιξη των υπηρεσιακών μεταβολών πλήττοντας την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη που πρέπει τις διέπει!

Χωρίς καμιά κατεύθυνση από μέρους της πολιτικής ηγεσίας και μη αναλαμβάνοντας την ευθύνη που η ίδια έχει, οδήγησε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν.

Καταγγελία: Πρωτοφανές μπάχαλο στη Β’ φάση μεταθέσεων - Χωρίς κατεύθυνση η πολιτική ηγεσία, σε σύγχυση οι εκπαιδευτικοί

Για πρώτη φορά συμβαίνει η μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης να αντιμετωπίζει το ίδιο ζήτημα με διαφορετικό τρόπο από την άλλη.
Ακόμη και στις αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΥΣΠΕ, η στάση της πολιτικής ηγεσίας δημιούργησε θολό τοπίο και σύγχυση στους Συναδέλφους αφού οδήγησε για άλλη μία φορά τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ζητούν από τους Συναδέλφους διαφορετικές ενέργειες για το αν ισχύουν ή όχι!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Για να αρθεί αυτή η σύγχυση, θέλω να σας ενημερώσω ότι όσες και όσοι τον Ιούνιο πήρατε απόσπαση και ταυτόχρονα μετάθεση στη Β’ φάση θα πρέπει απλά να δηλώσετε προς τα οικεία ΠΥΣΠΕ ή προς το ΚΥΣΠΕ εάν επιθυμείτε να ισχύσει η απόσπαση σας.
Εάν η απόσπαση συμπίπτει με το ΠΥΣΠΕ μετάθεσης δεν χρειάζεται να κάνατε καμιά απολύτως ενέργεια.
Εάν δεν επιθυμείτε να ισχύσει η απόσπαση σας είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να κάνετε προς το ΚΥΣΠΕ αίτηση ανάκλησης.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
για ότι νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Διαβάστε επίσης