Γαβρόγλου: Μετά το πόρισμα της Επιτροπής οι αποφάσεις για την ώρα έναρξης των μαθημάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/04/2019 - 16:01 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας την ένταση που επικράτησε κατά τη χθεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Περιμένουμε το πόρισμα της αρμόδια Επιτροπής» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι αφού παραδοθεί «θα παρθούν οι αποφάσεις» για την ώρα των τη νέα σχολική χρονιά.

Η διευκρίνιση του υπουργού Παιδείας έρχεται μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, όπου επικράτησε κλίμα αντιπαράθεσης.

Ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι «η ένταση δεν δικαιολογείται, γιατί το νομοσχέδιο ήταν και στη διαβούλευση και οι συζητήσεις επί της ουσίας αυτών των ρυθμίσεων γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακατανόητη τη σύγκληση έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων για το νομοσχέδιο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από τα Ιδρύματα για την αύξηση μέσα από τις συνέργειες ΑΕΙ-ΤΕΙ των Τμημάτων Μηχανικών, που θεραπεύουν επιστημονικές περιοχές ήδη κορεσμένες, γνωστοποίησε ότι «θα κάνουμε μία πρόταση να παγώσουμε τον αριθμό των εισακτέων στα σημερινά επίπεδα και να μην υπάρχει αύξηση, όπως υπάρχει τα τελευταία τριάντα χρόνια».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι τις επόμενες μέρες «μέσα στο πλαίσιο του τριετούς προγραμματισμού, που νομικά τώρα προβλέπεται» θα κατοχυρωθεί η προκήρυξη και των 10.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, που έχουν εξαγγελθεί για το 2020 και το 2021.

Γαβρόγλου: Θα κάνουμε μια πρόταση να παγώσουμε τον αριθμό των εισακτέων στα Τμ. Μηχανικών

Γαβρόγλου: Οι τέσσερις άξονες της νέας αρχιτεκτονικής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Loading...
  • europalso

    ideascentral