Ενημέρωση προς διευθυντές σχολείων και συλλόγους γονέων για φορολογική ενημερότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2017 - 17:45 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΕΛΕΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ -  Μετά από ενημέρωση από Δ/ντές που είχαν προβλήματα στην έκδοση φορολογικής ενημερότητας, σας ενημερώνουμε για το εξής:

Υπάρχει μία προθεσμία που λήγει στις 15/11/2017 προκειμένου να υποβληθούν μηδενικές δηλώσεις χωρίς να απαιτείται το γνωστό πρόστιμο των 100 ευρώ κατ' έτος.

Με νόμο του 2013 τα σχολεία δεν είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν - έστω και μηδενική δήλωση - μετά το οικονομικό έτος 2014. Μέχρι όμως και το οικονομικό έτος 2014 πρέπει να υποβληθούν οι μηδενικές δηλώσεις για όσα σχολεία είχαν και επομένως διατηρούν ΑΦΜ και δεν το έχουν πράξει.

Τα ΑΦΜ αυτά συνήθως είναι συνδεδεμένα με κάποιους Δ/ντές που μπορεί να ήταν στο παρελθόν αλλά δεν είναι πλέον.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ η αλλαγή εκπροσώπου (ακόμα και η αλλαγή έδρας ή ονομασίας αν το σχολείο έχει μετακομίσει ή μετονομαστεί ενώ διατηρεί το ίδιο ΑΦΜ).

Θυμίζουμε ότι ΑΦΜ είχαν αναγκαστικά τα σχολεία διότι εργοδότης ήταν ο Δ/ντής όταν οι πληρωμές γίνονταν από εκεί. Κατόπιν βέβαια η μισθοδοσία πήγε στις Δ/νσεις Δ.Ε. ή Π.Ε. αλλά τα ΑΦΜ παρέμειναν έστω και ανενεργά.

Σημειωτέον ότι τα ΑΦΜ δεν μπορούν να κλείσουν καθώς έχουν ανοιχτεί με απόφαση του Υπουργείου και όχι του Δ/ντή.

Έτσι καλό είναι την Δευτέρα κιόλας να γίνει μία επίσκεψη στο ΜΗΤΡΩΟ της ΔΟΥ που υπάγεται το σχολείο και να διερευνηθεί από τους Δ/ντές το θέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΑΦΜ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΜ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2011) ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΝ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: