Παγώνη για κορονοϊό: Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/10/2020 - 21:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Πώς είναι ήδη καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ από κρούσματα κορονοϊού, τόνισε στο Open Tv η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Πλήρες το 75% των ΜΕΘ στην Αττική

Προβληματισμένη είναι η επιτροπή των ειδικών και η κυβέρνηση από τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας. Τόσο χθες, όσο και το σαββατοκύριακο τα νέα περιστατικά μόλυνσης ανήλθαν σε πάνω από 700, συγκεκριμένα σε 715.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν πώς πρέπει να είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα  για νέα μέτρα καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε, πώς στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν μας έχει ξεφύγει η κατάσταση, δήλωσε πως είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «δεν μπορεί να γίνει γενικό lockdown» και πως «θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα. Αν τα κρούσματα φτάσουν τα 2.000 δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως σύστημα υγείας».

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με περιοχές όπως τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, να βρίσκονται μία ανάσα από το να ανέβουν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Κορονοϊός: Πώς και η ρύπανση του αέρα ευθύνεται για τους αυξημένους θανάτους

Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: