Σέρρες: H Μαθητιάδα 2018 με τη συμμετοχή 750 παιδιών από 41 σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2018 - 11:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», αλλά με τη χαρά της συμμετοχής και την εμπειρία της γνωριμίας με διάφορα αθλήματα, εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου από συνολικά 41 σχολεία από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και σχολεία της ομογένειας, συμμετέχουν στη Μαθητιάδα 2018, που συνδιοργανώνουν στην Πρώτη Σερρών το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Αμφίπολης, το ΤΕΦΑΑ Σερρών με τη συμμέτοχή πολλών τοπικών φορέων των Σερρών. Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις.

Η φετινή διοργάνωση θα συγκεντρώσει για πέντε μέρες, στην Πρώτη Σερρών, συνολικά 750 μαθητές μαζί με 100 συνοδούς καθηγητές και συνολικά 350 εθελοντές που θα βοηθήσουν στην άρτια διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς τα παιδιά στη διάρκεια της Μαθητιάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Η τελετή έναρξης της Μαθητιάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρώτης Σερρών και, από αύριο έως τις 22 Μαΐου, θα διεξάγονται κανονικά όλα τα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, τόνισε πως η Μαθητιάδα αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός, όπου μαθητές από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αγωνίζονται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας. Επισήμανε, επίσης, τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στη διοργάνωση και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και φέτος η εκδήλωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο πρόεδρος της Μαθητιάδας Γιάννης Κυριακίδης ευχαρίστησε τους φορείς που ενισχύουν οικονομικά την εκδήλωση και κάλεσε τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφθούν την Πρώτη και να παρακολουθήσουν από κοντά την Μαθητιάδα.

Παρουσιαστής των εκδηλώσεων θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε την αγάπη και το μεράκι των διοργανωτών, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί και ο ίδιος αναπόσπαστο «κομμάτι» της Μαθητιάδας.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, θα υπάρχουν πολλές παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, όπως εκθέσεις, επιστημονικά εργαστήρια, διαλέξεις, διαγωνισμοί, συναυλίες που εντάσσονται στο πολιτιστικό πλαίσιο της διοργάνωσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral