Ποιά νηπιαγωγεία κλείνουν ή υποβαθμίζονται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/07/2017 - 19:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Χωρίς στέγη μένουν φέτος 94 νήπια στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, καθώς λήγουν τα μισθωτήρια συμβόλαια με τα καταστήματα (!) στα οποία στεγάζονταν έως σήμερα τα σχολεία τους, αφού οι μισθώσεις συμπληρώνουν 16 χρόνια και δεν δύνανται να ανανεωθούν. Την ίδια ώρα ο δήμος με σημερινή ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι έχει μετατρέψει σε εργοτάξια τις αυλές των σχολείων και δημιουργεί βοτανικούς κήπους!

Οι μικροί μαθητές θα διασκορπιστούν σε άλλα του δήμου, απομακρυσμένα από τα σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ίδιων και των γονιών τους. Την ίδια ώρα, όπως δήλωσαν στο dailythess.gr εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, ο δήμος από το Μάιο έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να μισθώσει λεωφορεία για τη μετακίνηση των παιδιών και κατ’ επέκταση την οικονομική διευκόλυνση των οικογενειών.

Το θέμα των νηπιαγωγείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους τέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης – Συκεών, παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών.
Ποια νηπιαγωγεία «κλείνουν»
Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και είτε αναστέλλουν τη λειτουργία τους είτε υποβαθμίζονται είναι τα 1ο, 5ο και 14ο Συκεών, ενώ το 13ο συνεχίζει τη λειτουργία του σε μισθωμένο κατάστημα της περιοχής.
Ιδιαίτερα η πλήρης αναστολή λειτουργίας του 1ου νηπιαγωγείου είναι ακόμη πιο σημαντική, σύμφωνα με τους γονείς, καθώς εκεί λειτουργεί και το τμήμα ένταξης για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρέχοντας εξατομικευμένη εκπαίδευση και στόχο την ισότιμη ένταξη των παιδιών αυτών στη σχολική κοινότητα.

Στο 14ο νηπιαγωγείο αναστέλλει τη λειτουργία του το ένα τμήμα, ενώ και η λειτουργία του δεύτερου είναι μετέωρη, καθώς τον ερχόμενο Νοέμβριο λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο με το κατάστημα στο οποίο λειτουργεί.

Επίσης, στο 5ο νηπιαγωγείο, το οποίο είχε υποβαθμιστεί πέρυσι με την αναστολή λειτουργίας του ενός τμήματος, αναμένεται να «κλείσει» και το
δεύτερο τμήμα τον ερχόμενο Ιανουάριο λόγω λήξης της μίσθωσης.

«Υπάρχουν λύσεις»

Οι γονείς δηλώνουν ανάστατοι και ζητούν από το δήμο Νεάπολης – Συκεών να φροντίσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι καταλληλότητας των κτιρίων και να παραταθούν οι συμβάσεις με τα καταστήματα μέχρις ότου βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Loading...


  • europalso

    ideascentral