Η ΠΕΑΔ για προϋπηρεσίες, διορισμούς και προσλήψεις σε Γενική και Ειδική Αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2019 - 11:14 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ κας ΚΕΡΑΜΕΩΣ – Η συνέντευξη της κας Κεραμέως στην Καθημερινή και τον έγκριτο Απόστολο Λακασά δεν κόμισε παρά γλαύκας εις Αθήνας.

Η ΠΕΑΔ, ως θεσμοθετημένος εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης, των καθηγητών-βαλίτσες, που "μπαλώνουν" για πάνω από δέκα χρόνια τα κενά και τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, διαπιστώνει με λύπη ότι σκόπιμα δε γίνεται καμία αναφορά στους αναπληρωτές και το μέλλον τους, ακόμα και στο δελτίο τύπου σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες του . Πέραν μίας ασαφούς ανακοίνωσης, σχετικά με τη συνέχεια των διαδικασιών διορισμού εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, ουδεμία μνεία γίνεται για τη Γενική Αγωγή και τους μόνιμους διορισμούς σε αυτήν που προγραμμάτισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αν και καλύπτει πολυπληθέστερο μαθητικό δυναμικό και αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΠΕΑΔ ζητά το σεβασμό της προϋπηρεσίας όλων των εκπαιδευτικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετρούν πολυετή εμπειρία στις σχολικές αίθουσες, περιφερόμενοι από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, με μοναδική ανταμοιβή τα ευχολόγια και τη συμπάθεια των διαχειριστών της τύχης τους.

Η ΠΕΑΔ έχει ζητήσει αρμοδίως την συνάντηση με τη νέα ηγεσία του το συντομότερο δυνατόν, ώστε να συζητηθούν κατά προτεραιότητα τα ζητήματα:

1. της άμεσης εφαρμογής του νόμου 4589/2019, ενέργεια στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, που θα αποκαταστήσει πολλαπλές στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο περιπλοκών (υπενθυμίζεται ότι οι 2018-2019 έχουν λήξει)

2. την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος 2018-2019, την οποία ουδείς νομιμοποιείται, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να μας την αφαιρέσει ή να την ακυρώσει, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών την έχει αποκτήσει με προσωπικές θυσίες, και

3. την παράλληλη εφαρμογή των προκηρύξεων διορισμών και προσλήψεων για την Γενική και την Ειδική Αγωγή, ώστε να μη δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και άνισες μεταχειρίσεις, που θα οξύνουν αντί να αμβλύνουν τις ήδη υπάρχουσες.

Προσδοκούμε καλόπιστα στην ανταπόκριση τόσο της κας Κεραμέως, όσο και της κας Ζαχαράκη στο αίτημά μας.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso