Διορισμοί εκπαιδευτικών: Όσα πρέπει να ξέρετε για αιτήσεις, δικαιολογητικά και προθεσμίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2019 - 17:52 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 17 Μαΐου  σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

, αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ,   Άκης Λουκάς     αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

 1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε 2 Διευθυντές Δ.Ε.
 2. Ικανοποιήθηκαν 30 αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 10 του Π.Δ. 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/1997. Απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών, λόγω της υπεραριθμίας του ενός. Μειοψηφήσαμε ζητώντας να ικανοποιηθεί η αμοιβαία μετάθεση ακόμη και σε περίπτωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών.
 3. Απορρίφθηκαν 2 ανακλήσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών. Πάγια θέση μας είναι να γίνονται δεκτές οι ανακλήσεις των μεταθέσεων για σοβαρούς λόγους.
 4. Συζητήθηκαν 11 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των γενικών μεταθέσεων 2019. Εξ αυτών απορρίφθηκαν οι 10 και ικανοποιήθηκε η 1 ένσταση.
 5. Απορρίφθηκαν 7 ενστάσεις εκπαιδευτικών που ζήτησαν ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Μειοψηφήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις αυτές.
 6. Απορρίφθηκαν 7 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.
 7. Απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά Σχολεία.
 8. Συζητήθηκαν 15 ενστάσεις εκπαιδευτικών γενικών ειδικοτήτων για τις μεταθέσεις σε Μουσικά Σχολεία. Εξ αυτών ικανοποιήθηκε 1 ένσταση.
 9. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
 10. Διορθώθηκε 1 λειτουργικό κενό για τις επερχόμενες αποσπάσεις σε Μουσικά Σχολεία.
 11. Διακόπηκε απόσπαση εκπαιδευτικού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 12. Απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης μετάταξης διοικητικού υπαλλήλου και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού. Ζητήσαμε να γίνει δεκτή η ανάκληση. Απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες. Για το ίδιο ζήτημα ικανοποιήθηκε 1 αίτηση αποδέσμευσης εκπαιδευτικού σύμφωνα με το Ν.1824/1988.
 13. Απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις επανεξέτασης αιτήσεων μετάταξης. Τέλος έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης.
 14. Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, μετά την ψήφιση του άρθρου 64 του Ν.4589/2019 σε συνδυασμό με τα άρθρα 69.70 και 73 του Ν. 3528/2007, η συζήτησή τους θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, εντός του Ιουνίου.
 15. Τέλος συζητήθηκαν οι προτάσεις για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
 16. Η συζήτηση επί των αποσπάσεων σε σχολικές μονάδες θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
 17. Στις 20 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού.
 18. Σχετικά με τη διαδικασία των στην που είναι σε εξέλιξη, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των αιτήσεων, να έχουν ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας και να μην παρασέρνονται από τα όσα κυκλοφορούν. Προφανώς υπάρχουν σοβαρές απορίες και ασάφειες που πρέπει να απαντώνται με επίσημο τρόπο.

Υπενθυμίζουμε ότι:

 • Η προθεσμία υποβολής στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ορίζεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 201

Με βάση την προκήρυξη 3ΕΑ του οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν και

 • ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών συμμετοχής αρχίζει στις 8 Μαΐου 2019 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00
 • Υπάρχουν ακόμη περιορισμένα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των αιτήσεων και καλό θα είναι να μην περιμένουμε την τελευταία ακριβώς μέρα των προθεσμιών!
 • Η ευθύνη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης ανήκει αποκλειστικά στους συναδέλφους/ισσες και για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή!

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Το Yπουργείο Παιδείας απαντά σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα

Διορισμοί εκπαιδευτικών -Αιτήσεις σε ΠΔΕ – ΟΠΣΥΔ: Εστάλησαν διευκρινήσεις στις ΠΔΕ της χώρας

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή  ideascentral

  europalso