:Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την τον Ιούνιο, ενώ οι θα διεξαχθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους.

Σε ό,τι αφορά τα , εξετάζεται να επιστρέψουν μαθητές στις τάξεις τους από τις αρχές Απριλίου, ακολουθώντας αυτή την φορά αντίστροφη πορεία.

Αυτό σημαίνει πως πρώτοι θα γυρίσουν οι μαθητές των λυκείων, αφού οι πλησιάζουν και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι επόμενες τάξεις.

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι πλέον θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 9 το βράδυ (από 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα) καθώς επίσης και η «απελευθέρωση» του στον κωδικό 6 του 13033. Tο πιθανότερο σενάριο θέλει στις 22 του μήνα να ανοίγουν τα κομμωτήρια αλλά και οι χώροι αισθητικής και μια εβδομάδα αργότερα, στις 29, το λιανεμπόριο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σύσκεψη των επιδημιολόγων την Τετάρτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι. Τελικώς, όμως, ο προγραμματισμός άλλαξε και η σύσκεψή τους θα γίνει την καθιερωμένη ημέρα, την Παρασκευή, όποτε και θα δοθεί στην κυβέρνηση η εισήγηση των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα.

Αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου στο οποίο επιτρέπεται η από τις 19:00 στις 21:00, όπως συμβαίνει και τις καθημερινές. Αυτό θα συμβεί αφενός γιατί πλέον η ημέρα μεγαλώνει και αφετέρου γιατί οι πολίτες συνωστίζονται περισσότερο στις δραστηριότητές τους, όσο λιγότερο χρόνο έχουν στην διάθεσή τους.

Αντίστοιχα οι σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να επανεξεταστεί ο περιορισμός της χρήσης του 6 στα στο που ισχύει σήμερα και αφορά στην χρήση του μόνο εφόσον οι πολίτες μετακινούνται πεζή έτσι ώστε να μπορούν να μεταβούν σε προορισμούς της αρεσκείας τους για περίπατο και αναψυχή χωρίς να είναι απαραίτητο αυτοί να είναι εντός του οικείου δήμου.

Την ίδια ώρα, από την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής με περιορισμούς στους πελάτες εντός του καταστήματος και μόνο με ραντεβού.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Μία εβδομάδα μετά, η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του , με την χρήση του 13032 και με click away.

Μέσα Απριλίου και ύστερα τα επόμενα βήματα

Από εκεί και έπειτα η περαιτέρω χαλάρωση του πάει προς τα τέλη Απριλίου αφού για την τρίτη εβδομάδα του επόμενου μήνα εξετάζεται να δοθεί το πράσινο φως και στην επαναλειτουργία της εστίασης, ωστόσο με τους πελάτες να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της χώρας, αφού τότε σχεδιάζεται να «σηκώσουν» ρολά bar και γυμναστήρια.