Ζαχαράκη : Ανοικτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των μαθημάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2020 - 12:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι το δεν αυτενεργεί», δήλωσε η αναφερόμενη στην και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα η υφυπουργός Παιδείας είπε πως η απόφαση ελήφθη με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και προανήγγειλε αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Ανοίγουν τα σχολεία: Οδηγίες ΕΟΔΥ για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς

«Προφανώς θα γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος», για αυτό και «αναζητούμε τις καλύτερες μεθόδους» είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των παραδόσεων, μετά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έφτασε η ώρα για την επιστροφή των μαθητών

Στο πλαίσιο αυτό, «έφτασε η στιγμή για την μερική επιστροφή των παιδιών», αφού τα μέτρα φάνηκε ότι απέδωσαν τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι έχουν αποσταλεί από χθες αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την νέα διαρρύθμιση των τάξεων, το σχολαστικό καθάρισμα, ειδικές προδιαγραφές για τα κυλικεία και τα εργαστήρια πληροφορικής, όπως και τους χώρους διαλείμματος των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

«Τα μέτρα έχουν ληφθεί. Πάμε στην εφαρμογή τους», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, περιγράφοντας πως κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθημερινά «θα είναι αφιερωμένο στην επανάληψη κανόνων υγιεινής σε ψηφιακή μορφή» και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. «Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό το να επιστρέψουν τα παιδιά και όταν επιστρέψουν αν τους δοθεί ισότητα ευκαιριών», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι «θα βρεθεί ο καλύτερος τρόπος» επαναφοράς στη σχολική διαδικασία, μετά και τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ.

Για τα πειραματικά

Απαντώντας σχετικά με τις αλλαγές στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, το καινούριο νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση «θα λάβουμε υπόψη όλα τα σχόλια και θα απαντηθούν κατά τη συζήτηση στη Βουλή», κατέληξε η υφυπουργός.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες γονέων για την αποσύνδεση του δημοτικού στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Γυμνάσιο, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και όλα συζητώνται για να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος.

 

Σχολεία: Ανοίγουν σήμερα για τους εκπαιδευτικούς

Άνοιγμα σχολείων- Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κολλέγια και σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Ερωτήσεις -απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: