Το Υπουργείο Παιδείας για τις δηλώσεις της Ν. Κεραμέως αναφορικά με το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2018 - 19:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με αφορμή τη δήλωση της τομεάρχου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις αλλαγές στο και το στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Υπουργείο Τύπου απαντά:

H κ. Κεραμέως, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τη δήλωσή της σχετικά με τη νέα Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην Ανωτάτη Εκπαίδευση που ανακοίνωσε το Υπουργείο, αποδεικνύει ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα σημαντικά σημεία των ρυθμίσεων.

Κρίμα γιατί το κείμενο της πρότασης ήταν αναλυτικότατο όπως και η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Ήταν και είναι όλα δημοσιοποιημένα.

Αμφιβάλλει για την αδιαβλητότητα των ενδοσχολικών εξετάσεων. Δηλαδή θεωρεί ότι οι καθηγητές διαφορετικών σχολείων δεν είναι σε θέση να συνεργαστούν και να διορθώσουν τα γραπτά όχι των δικών τους μαθητών αλλά άλλων σχολείων, μάλιστα σε κόλλες με κλειστά τα ονόματα. Είναι δυνατόν η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί τους καθηγητές εξορισμού απατεώνες;

Εκείνο, όμως, που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι γιατί η κ. Κεραμέως αποφεύγει να τοποθετηθεί στο μείζον πρόβλημα, που είναι η ακυρωμένη σήμερα Γ’ Λυκείου και αν διαφωνεί με τον τρόπο που προτείνουμε για την επανασυγκρότησή της. Προτείνουμε να γίνει όπως σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης ένα προπαρασκευαστικό έτος με λίγα μαθήματα που θα διδάσκονται σε πολλές ώρες ώστε τα παιδιά να μπορούν να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια.

Δεν αναφέρεται στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δραματική αναβάθμιση του απολυτηρίου, εκτός αν η Ν.Δ. είναι περήφανη με τον τρόπο που παρέχεται το απολυτήριο και τις γνώσεις που (δεν) εκφράζει! Και αυτό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Και βέβαια δεν γίνεται καμία κουβέντα για την αρχή της ελεύθερης πρόσβασης με μόνο το απολυτήριο. Αυτό και αν απεχθάνεται η Ν.Δ.!

Η κ. Κεραμέως όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη στο Υπουργείο για λεπτομερή ενημέρωση και απαντήσεις για όλα τα θέματα.

Loading...
  • europalso   ideascentral