"Το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο δεν έχει θέση στα σχολεία!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/12/2018 - 12:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να δηλητηριάσουν τα νεανικά μυαλά, με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα. Επιχειρήθηκε η εκμετάλλευση του πατριωτικού αισθήματος των μαθητών και κυρίως στη Μακεδονία από ακροδεξιούς κύκλους χωρίς ωστόσο επιτυχία.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Είναι ενθαρρυντικό ότι παρά την εκστρατεία αυτών των αντιδραστικών κύκλων με τη συναίνεση και ανοχή μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ «έφαγαν πόρτα» από τα σχολεία του Πειραιά και άλλων περιοχών της χώρας. Δεν πέρασαν!

Ωστόσο παρουσιάστηκαν κρούσματα φασιστικής απειλής και βίας, επίθεση και ξύλο ενάντια σε καθηγητές και μαθητές, όπως στο συγκρότημα της Γκράβας που καλούσαν σε αντιφασιστική δράση, στο Καπετανάκειο Λύκειο του Ηρακλείου Κρήτης και στο κατειλημμένο Λύκειο της Κιάφα, στα Γιάννενα.
Στον Πειραιά δεν έλειψαν απόπειρες επιβολής, «καπελώματος» με πανώ με αναφορά σε συγκεκριμένο σχολείο, χωρίς αποφάσεις των μαθητών και κρούσματα συνεχόμενων απειλών κατά της σωματικής ακεραιότητας και άσκησης ψυχολογικής βίας ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε αντιφασίστες μαθητές και στις οικογένειές τους. Περιστατικά και φαινόμενα που δεν πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τα υποτιμήσει.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί από τη μια με την εφαρμογή των πιο αντιδραστικών επιδιώξεων της ΕΕ και των εργοδοτών, στην εργασία, την εκπαίδευση, τα κοινωνικά αγαθά, καταβυθίζει κάθε ημέρα τη ζωή και τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων, μαζί με την ελπίδα ότι μπορεί να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, καλώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση του φασισμού.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία! Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων. Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί μέσα από το περιεχόμενο των μαθημάτων, τη διδακτική πράξη, οφείλουν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη του αποκρουστικού προσώπου του εθνικισμού, του φασισμού και των ιδεών του. Όποιοι υπερασπίζονται μια λεύτερη και δημοκρατική πατρίδα θέλουν και πανανθρώπινη τη λευτεριά. Δεν εχθρεύονται τις πατρίδες των άλλων. Θέλουν αδελφοσύνη των λαών για να πολεμήσουν τους ισχυρούς που τους φτωχαίνουν κι όχι εμφύλιο των φτωχών, για να μένει απείραχτη κάθε εξουσία. Δεν προσκυνούν τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.

Αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού!
Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και το ταξικό του περιεχόμενο, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Χρειάζεται πιο αποφασιστικά να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαχητικών αγώνων για τη διεκδίκηση μορφωτικών, εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθερίας για διεθνιστική συνεργασία και την ειρήνη των λαών.

Θα υπερασπιστούμε τους μαθητές μας που αντιστέκονται σε κάθε φασιστική ενέργεια λέγοντας και γράφοντας «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» .
Καμιά ανοχή στις φασιστικές απειλές. Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να δηλητηριάσουν τους μαθητές μας με το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους μίσος. – Ο φασισμός δε θα περάσει!

Loading...


  • europalso

    ideascentral