Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Με μάσκες οι μαθητές;

: Στα χέρια των επιστημόνων οι αποφάσεις. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως,  για το .  Προβληματισμός για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία και τα μέτρα από Σεπτέμβριο.

Ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας  αναμένεται στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιτούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , σε συνέντευξή της στο MEGA επιβεβαίωσε τον προβληματισμό για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο,  καθώς δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία –  Τι θα γίνει με ολοήμερο και αναπληρωτές

Μόνιμοι διορισμοί Ειδική αγωγή: Δήλωση περιοχών στο ΟΠΣΥΔ

Η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Όπως είπε η υπουργός: «επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς».

Σύμφωνα με την ίδια, η ηγεσία του υπουργείου μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι σε τακτική επαφή και συνεννόηση με όλα τα μέλη της επιτροπής του ΕΟΔΥ προκειμένου να συζητήσει πώς τα δεδομένα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων.

«Σε όλη την κρίση προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε από τώρα να ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τον μήνα Αύγουστο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, η κυρία Κεραμέως υποστήριξε πως η επιτροπή των ειδικών θα εκδώσει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σχετικά με το πώς μεταχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση.
Ωστόσο επεσήμανε πως: «είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν».

Ωστόσο επεσήμανε πως: “είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν.

Τι θα ισχύσει για τις προσλήψεις αναπληρωτών 2020-  Διορισμοί ειδικής αγωγής

Βάσεις 2020: Πίνακες με εκτιμήσεις για τις σχολές

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !