Ποιός πρέπει να πληρώνει τη ΔΕΗ των σχολείων;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2018 - 10:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις προθέσεις του Δήμου Κέρκυρας να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις του για πληρωμή της ;

Σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΗ των σχολείων

Ο Δήμος Κέρκυρας με έγγραφο  προς τους Δ/ντές των τους  καλεί  να ενημερώσουν για τον τρόπο πληρωμής της ΔΕΗ του σχολείου τους (από τα λειτουργικά των σχολείων ή από την σχολική επιτροπή παρακρατώντας αυτή  το ποσόν από τα λειτουργικά).

Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο συνάντηση του Δημάρχου  με την ΕΛΜΕ, τον  ΣΕΠΕ και την  Ένωση Γονέων , κατά την οποία ενημερωθήκαμε πως πρόθεση του Δήμου ήταν να πληρώνεται πλέον η ΔΕΗ από τα λειτουργικά και ότι ο Δήμος απαλλάσσεται  από αυτήν του την υποχρέωση. Η πληρωμή της ΔΕΗ των σχολείων  από το Δήμο ήταν  μια αποδοχή από την πλευρά των δημοτικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας πως τα χρήματα για τις δαπάνες των σχολείων ήταν λίγα και τα σχολεία δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο Δήμαρχος «δεσμεύτηκε» πως οι δαπάνες ηλεκτροδότησης  θα πληρώνονταν με έκτακτη επιχορήγηση  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (220.000 ευρώ και για τις δύο βαθμίδες).

Η ΕΛΜΕ είχε εκφράσει και τις επιφυλάξεις και τη διαφωνία της σχετικά με  αυτήν την πρόταση.

Το έγγραφο που απεστάλη στους Δ/ντές  έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις  αντιρρήσεις μας σχετικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια  ο Δήμος Κέρκυρας  αποποιείται της υποχρέωσής του αυτής, έχοντας σαφή εικόνα της κατάστασης και της οικονομικής και της κτιριακής των σχολείων.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για περικοπές σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες – και στην εκπαίδευση- έχει ως  συμμάχους  όλες εκείνες τις δημοτικές πλειοψηφίες, οι οποίες στο όνομα της ανάπτυξής τους, κόβουν λεφτά από τα σχολεία, ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα, φέρνουν ΜΑΤ και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται.

Μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμιά πρωτοβουλία  ούτε έχει φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα έχει και την αποκλειστική ευθύνη.

Καλούμε ους Δ/ντές των σχολείων να μην απαντήσουν στο συγκεκριμένο έγγραφο. 

Καλούμε τους συναδέλφους στη Β/θμια Σχολική Επιτροπή να καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση οδηγεί τα σχολεία σε οικονομικό μαρασμό και δυσλειτουργία.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ  να πληρωθούν από το Δήμο .

Loading...
  • europalso   ideascentral