Ομοσπονδία γονέων Αττικής για τη ρατσιστική επίθεση στη γιορτή του 144ου Δημοτικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/06/2018 - 10:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Την αμαύρωση της καλοκαιρινής γιορτής του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Σεπόλια «από τους απρόκλητους και με ρατσιστικό κίνητρο ξυλοδαρμούς» δύο μελών του ΔΣ του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «το Σάββατο 9 Ιούνη, τα παιδιά και οι γονείς που παρακολουθούσαν τη σχολική γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς, στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια, έγιναν μάρτυρες απρόκλητης – τραμπούκικης επίθεσης δύο γονέων του σχολείου απέναντι στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Θ. Νασιόπουλο και Θ. Χριστοδούλου. Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η βοήθεια που προσέφεραν 4 εργάτες Πακιστανικής καταγωγής στο Σύλλογο Γονέων, προκειμένου να μετακινήσουν θρανία και καρέκλες για το στήσιμο και το ξεστήσιμο της γιορτής. Οι αιτίες όμως είναι άλλες.

Στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται Κυριακάτικο μάθημα σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, όπου οι μεν γονείς μαθαίνουν Ελληνικά, τα δε παιδιά τη γλώσσα τους. Δεν έχουν περάσει μάλιστα ούτε 7 μήνες από τα επεισόδια που δημιούργησε ομάδα ακροδεξιών (μεταξύ των οποίων μέλη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, αλλά και των 2 γονέων-θυτών της επίθεσης), αντιδρώντας στην παραχώρηση του σχολείου από μεριάς του Δήμου Αθηναίων για τα εν λόγω μαθήματα».

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως οι αιτίες του περιστατικού «βρίσκονται στη δράση ναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων, που με όχημα το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τους τραμπουκισμούς προσπαθούν αφενός μεν να δημιουργήσουν ανθρώπους χωρίς δικαιώματα, εύκολη λεία στα χέρια των επιχειρηματιών – αφεντικών τους, αφετέρου δε να τρομοκρατήσουν το οργανωμένο μαζικό κίνημα διεκδίκησης αυτών των δικαιωμάτων». Και προσθέτει:

«Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως σε χθεσινή κατάθεση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, η μόνη ψήφος "κατά" ήταν αυτή της εκπροσώπου της "Ελληνικής Αυγής". Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τόσο την ίδια την επίθεση, όσο και τη δράση αυτών των ομάδων. Όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά δηλώνουμε πως τέτοιου είδους τραμπουκισμοί και επιθέσεις δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την απόφασή μας να παλέψουμε για ένα σχολείο όπως το ονειρευόμαστε, όπου όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή φύλου θα απολαμβάνουν τις κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την επίθεση και να απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία από τις διαδικασίες του γονεϊκού κινήματος».

Το περιστατικό καταγγέλλει από την πλευρά του και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, σημειώνοντας, επίσης, ότι η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών του σχολείου και ενημερώνει ότι «υποβλήθηκαν αυθημερόν μηνύσεις, έπονται αγωγές και οι υπεύθυνοι σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης».

ΠΗΓΗ: https://www.902.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral