Μειώστε τον πανικό – Οδηγίες προς γονείς και συζύγους (αναπληρωτών)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2016 - 16:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Μειώστε τον πανικό – Οδηγίες προς γονείς και συζύγους () Πρώτα ο δάσκαλος

– Διαμορφώστε έναν όμορφο χώρο γύρω από τον Η/Υ τοποθετώντας λουλούδια, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα φέρει στους υποψήφιους την απαραίτητη ηρεμία.

– Από τις συζητήσεις στο σπίτι να απουσιάζουν οι λέξεις «», «», «», «σύστημα» καθώς και τα φαινομενικά αθώα ρήματα «τρέχω» και «πέφτω» που είναι βέβαιο ότι θα εντείνουν την ψυχική κατάσταση των υποψήφιων.

– Βεβαιωθείτε πως δίπλα από τον Η/Υ υπάρχει χώρος για φαγητό, καφέ κι έναν γρήγορο υπνάκο, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να το κουνήσουν από εκεί.

– Οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική και ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ. Επομένως αποφύγετε τις φράσεις «Αυτό το ξέρεις ήδη» ή «Δε λέει κάτι εδώ» καθώς επίσης και οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληψης του Η/Υ, κάτι που μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον τραυματισμό σας.

– Απαγορεύονται οι επισκέψεις καθ’όλη τη διάρκεια της αναμονής των προσλήψεων. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν αυτές τις στιγμές οι υποψήφιοι είναι να εξηγήσουν σε περίεργους συγγενείς τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, που το πιθανότερο είναι να αλλάξει και πάλι μέχρι το τέλος της συζήτησης. Για μετακίνηση των ίδιων των υποψήφιων (στο πλαίσιο κοινωνικών υποχρεώσεων) δεν τίθεται καν θέμα, ακόμα κι αν είναι οι ίδιοι που παντρεύονται.

– Με την ανακοίνωση των προσλήψεων, πριν μιλήσετε, παρατηρήστε το πρόσωπο του υποψήφιου. Αν σ’αυτό ζωγραφιστεί η ευτυχία, ρωτήστε και χαρείτε μαζί του. Αν όμως δείτε να έχει απλωθεί πάνω του το μαύρο σκοτάδι, σηκωθείτε διακριτικά κι εγκαταλείψτε το σπίτι για μερικές ώρες ή μέρες. Σε κάθε περίπτωση τηλεφωνήστε πριν επιστρέψετε.

– Προσπαθήστε να κατανοήσετε τα αδικαιολόγητα νεύρα και τις εκρήξεις των υποψηφίων και κάντε απλά υπομονή. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΑΑΑΑΝ!

Καλή τοποθέτηση, αναπληρωτάκια μου! Όποτε αυτή γίνει! Και σε όσους δε δουν το όνομά τους, υπομονή μέχρι την επόμενη φάση!  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso