: Η υπουργός Παιδείας σχολίασε και την απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των ιερών ναών –  Την απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσουν όλες οι εκκλησίες ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκείας σχολίασε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ανέφερε: «Πέρα από τη θρησκευτική τους διάσταση οι εκκλησίες είναι και χώροι συνάθροισης κοινού. Η εκκλησία τη Δευτέρα έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση τη Δευτέρα. Εμείς όμως ως κυβέρνηση είχαμε την υποχρέωση να πάμε ένα βήμα παραπέρα».

«Τα μέτρα είναι κλιμακωτά. Είχαμε ήδη περιορίσει τις συναθροίσεις. Εμείς χθες επιβάλαμε αναστολή όλων των λειτουργιών για όλα τα θρησκεύματα και όλα τα δόγματα. Ακούμε τους ειδικούς. Με τις πρώτες οδηγίες του ΕΟΔΥ είχε αραιώσει το κοινό που πήγαινε στις εκκλησίες. Κάθε μέρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά», σημείωσε η κυρία Κεραμέως.

«Η αναστολή των λειτουργιών είναι μέχρι τις 30 Μαρτίου. Αν οι ειδικοί μας καθοδηγήσουν, τα μέτρα θα ανανεωθούν. Και για τα σχολεία περιμένουμε τους ειδικούς και μόλις μας ενημερώσουν θα ειδοποιήσουμε κι εμείς», τόνισε η κυρία Κεραμέως στο ερώτημα αν θα παραταθεί το λουκέτο στα σχολεία και μετά τις 24 Μαρτίου.

«Εάν πάμε σε μία μεγαλύτερη των τριών εβδομάδων, θα πρέπει να πάμε σε δραστικά μέτρα. Αυτά είναι ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους, μείωση της ύλης, αλλαγή της ημερομηνίες έναρξης των », τόνισε.