"Κύριε Τσίπρα κάντε κάτι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας!" Η αιτία του κακού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2015 - 20:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Δραματική έκκληση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας

"Κύριε Τσίπρα,θερμή παράκληση,κάντε κάτι άμεσα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας,που έχουν μετατραπεί κατά κύριο λόγο σε χώρους παρκαρίσματος παιδικών ψυχών.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομή είναι πλέον τραγικές, γι'άυτον τον τόσο σημαντικό και ευαίσθητο τομέα της προσχολικής ηλικίας.με αυτοθυσία και αυταπάρνηση εργαζόμαστε,για να προσφέρουμε το καλύτερο σάυτά τα παιδιά και με τον καλύτερο παιδαγωγικό τρόπο.
Η αιτία του κακού είναι η εξής. Από τη μια,ξαφνικά, μετατραπήκαμε σε "μαγαζάκια" των δημάρχων αφαιρώντας μας ετσιθελικά, σε μεγάλο βαθμό,τον επιστημονικό και παιδαγωγικό μας ρόλο.

Νομίζω οτι είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος που άλλα σπουδάσαμε και άλλα κάνουμε. Κι όχι γιατί δεν το θέλουμε αλλά γιατί δεν μας αφήνουν μέσα από τις απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι περισσότερες δημοτικές αρχές.γι'αυτούς τα πολλά παιδιά είναι και πολλοί ψήφοι.

Μέχρι εκεί τους νοιάζει.γι'αυτούς τα παιδιά είναι απλώς αριθμοί.για μας όμως είναι ψυχές και μάλιστα της πιο τρυφερής ηλικίας.
Από την άλλη τα κονδύλια και οι επιχορηγήσεις μειώθηκαν σε τεράστιο βαθμό.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές καθώς και την μεγάλη και αξειοσημείωτη μείωση του προσωπικού,με τον αριθμό όμως των παιδιών να είναι χρόνο με τον χρόνο αυξανόμενος.

Μέσα σ άυτον τον χαμό,για να μπαλώσουν λοιπόν την κατάσταση,τα "σοφα" μυαλά,σκέφτηκαν να μετατρέψουν το ωράριό μας από 6ωρο σε 8ωρο.

Η παράταση της παραμονής μας στην εργασία μας, είχε σαν μόνο στόχο να καλύψει την ανεπαρκειά τους στο να προσλάβουν το απαιτούμενο προσωπικό!!!!!!!
Κύριε Τσίπρα έχετε παιδιά μικρά.φανταστείτε να πηγαίνουν σε έναν παιδικό σταθμό που η παιδαγωγός έχει τμήμα μα 35-40 παιδιά,χωρίς καμία βοήθεια,σε πάρα πολλές των περιπτώσεων δεν έχει ουτε χαρτί να τους δώσει να ζωγραφίσουν και να δουλεύει ΚΑΙ 8 ώρες μέσα σ'αυτές τις απαράδεκτες,τρισάθλιες και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες.

Τι θα περιμένατε για τα παιδιά σας απο την συγκεκριμένη παιδαγωγό? πως θα αισθανόσασταν που τα παιδιά σας θα περνούσαν κάποιες ώρες της ημέρας τους,μέσα σε τέτοιες συνθήκες?

Αυτό που ζητάμε άμεσα είναι να γίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,επαρκείς χρηματοδοτήσεις και να μας επαναφέρετε το παιδαγωγικό μας 6ωρο,που παρ'όλο που δικαιωματικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα το είχαμε κατοχυρώσει,μας το κατήργησαν,με τον πιο ύπουλο,ανήθικο και απαράδεκτο τρόπο.
Σας παρακαλούμε κάντε κάτι σύντομα για το καλό των παιδιών μας.

Σας παρακαλούμε κάντε κάτι σύντομα γιατί έχουμε εξουθενωθεί και σωματικά και κυρίως ψυχικά.ελπίζουμε πως θα μπορέσετε να μας αφουγκραστείτε.

Σας ευχαριστούμε θερμά!"

Loading...


  • europalso   ideascentral