Η κ. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί και για τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι δεν φτάνει το 75% των εμβολιασμένων δασκάλων και καθηγητών

Ως απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και για εκπαιδευτικούς.

«Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το , υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε η κυρία Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

«Περίπου το 75% των είναι ήδη , ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας» συμπλήρωσε αποφεύγοντας να απαντήσει αν θα υπάρξει ή όχι το μέτρο της υποχρεωτικότητας και για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε «το υπερόπλο είναι το . Ανοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση».

Για τις και τα

Αναφερόμενη στις Πανελλαδικές εξήγησε για άλλη μια φορά ότι «η ορίζεται από τον βαθμό των υποψηφίων σε συνδυασμό με τον συντελεστή που επέλεξε κάθε Πανεπιστήμιο. Η είναι ανά σχολή και ανά τμήμα, είναι ένα σύνθετο σύστημα. Θα βγει την επόμενη εβδομάδα η ελάχιστη βάση ανά τμήμα και σας θυμίζω ότι θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες».

«Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουν τα παιδιά μας φοιτητές, αλλά να αποφοιτήσουν. Θέλουμε το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής» είπε η υπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν . Το για πρώτη φορά θα είναι διπλό για την δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».