Το Job Center του Δήμου Αθηναίων ενέταξε στην αγορά εργασίας 74 πολίτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/07/2018 - 22:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Απτά είναι τα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας από τις λεγόμενες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι εισήλθαν στην αγορά εργασίας μέσω του πρότυπου Κέντρου Επανένταξης στην εργασία, που άνοιξε και λειτουργεί γι' αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την British American Tobacco Hellas, στο ισόγειο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων, (Αγ. Κωνσταντίνου 14), στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για το Job Center, τις υπηρεσίες του οποίου αξιοποίησαν 213 πολίτες. Από αυτούς, το 32% έχει βρει εργασία πλήρους απασχόλησης, το 15% μερικής απασχόλησης, το 8% εργάστηκε για ένα διάστημα και το 45% βρίσκεται στη διαδικασία ενεργούς αναζήτησης εργασίας. Συνολικά, 74 πολίτες βρήκαν απασχόληση, παρότι απουσίαζαν από την αγορά εργασίας για πολλά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της απολογιστικής παρουσίασης της λειτουργίας του, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, επειδή, μέσω του Κέντρου «καθημερινά, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και βοηθώντας τους πολίτες που βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω της κρίσης να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία».

 

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη, χαρακτήρισε το Κέντρο «πολύτιμο εργαλείο» και τόνισε τον ολιστικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει κάθε κοινωνική παρέμβαση, σημειώνοντας ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς την επαγγελματική επανένταξη δεν αρκεί για να δώσει βιώσιμη λύση στα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων».

 

Από την πλευρά του ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas, Στέφανος Διανέλλος, αναφερόμενος στην αποδοτικότητα της λειτουργίας του Κέντρου, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «μικρό θαύμα», καθώς συνδράμει πολίτες κοινωνικά ευάλωτων ομάδων «με μακροχρόνια απουσία από την αγορά εργασίας και η απασχόληση εξακολουθεί να είναι κρίσιμο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας». «Σήμερα, 100 άνθρωποι έχουν βρει εργασία μέσα από το Job Center και μετά από μία δύσκολη περίοδο στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία» πρόσθεσε.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες των στελεχών του δήμου, των συνεργαζόμενων φορέων, των εργοδοτών και των εθελοντών, ενώ τιμήθηκαν με ειδική βράβευση οι ωφελούμενοι του Job Center.

 

Τέλος, κεντρικοί πυλώνες των υπηρεσιών του Κέντρου είναι η συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης, η εκπαίδευση στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.).

 

Κ.Ρ

 

Loading...


  • europalso   ideascentral