: «Απόλυτο αλαλούμ και πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια» χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη τις κυβερνητικές παλινωδίες για το άνοιγμα των , μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά». Δείτε στο αναλυτικά τι είπε η βουλευτής.

: Το υπουργείο δεν έχει πράξει τίποτα για την επαναλειτουργία τους

Η αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «η κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των επιστημόνων, ενώ με αντιφατικές δηλώσεις επιτείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα», υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το  δεν έχει πράξει τίποτα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων, αγνοώντας τις προτάσεις των ειδικών, των εκπαιδευτικών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Δε μερίμνησε για την αραίωση των την τακτική διενέργεια δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως παράδειγμα αρνητικής αντιμετώπισης, τον τρόπο που λειτούργησαν τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα, υπογραμμίζοντας τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό και την απουσία διαγνωστικών τεστ.

Τέλος και υπό το πρίσμα της πανδημίας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, όπως και να ανακοινώσει άμεσα την περικοπή της ύλης των , σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ