«Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ο θάνατος μαθητή Ειδικού Σχολείου – Εξοργιστική η αδιαφορία του Υπουργείου»

Δείτε πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023 - Πότε ανοίγουν ξανά

: Η εξοργιστική αδιαφορία του έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Είναι προκλητική η συνολική προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει! Απαράδεκτη ήταν και η στάση του Δ/ντή της ΠΔΕ Αττικής που στην κινητοποίηση της 9 Μάρτη από πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του γονεϊκού κινήματος δήλωσε αναρμόδιος να ικανοποιήσει έστω και ένα αίτημα για την ασφαλή λειτουργία των .

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα . Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Την ίδια στιγμή όμως το Υπουργείο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για:

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν την ασφάλεια της  υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

Καλούμε τους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3 στη ΔΔΕ Ζακύνθου στη 1 μμ

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

ip[
Exit mobile version