Συρίγος: Αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – «Υπήρξαν αρρυθμίες στα ειδικά μαθήματα»

Έρχονται αλλαγές στις – Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Ο υφυπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι την επόμενη χρονιά  θα υπάρξουν αλλαγές στην , κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές. Ειδικά για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου εισήχθησαν μόνο 10 άτομα, ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι μόνοι τους οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος βάζοντας μια εξαιρετικά υψηλή – 17,4 – στο γραμμικό σχέδιο όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.

«Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της να έχει πολύ υψηλές μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό της Σάμου – όπου εισήχθησαν μόνο 5 φοιτητές – αφορά στο γεγονός  ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλές τμήματα στην ηπειρωτική χώρα, και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.

ip[
Exit mobile version