: Συνδυαστική κάλυψη μαθητών από εκπαιδευτικό και από Σχολικό Νοσηλευτή ΠΕ25 ανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Σημειώνουμε  ότι με την Εγκύκλιο Παράλληλης Στήριξης του ΥΠΑΙΘΑ απαγορεύεται η παροχή ταυτόχρονης νοσηλευτικής φροντίδας και παράλληλης εκπαιδευτικής στήριξης σε παιδιά με δυσκολίες στην μάθηση και ποικίλα ιατρικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην κάλυψη της εκπαιδευτικής ή της ιατρικής ανάγκης του παιδιού τους.

Από εδώ και πέρα δεν θα απαγορεύεται η συνδυαστική στήριξη μαθητή από εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης και από Σχολικό Νοσηλευτή ΠΕ25 ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Σοφία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας της λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας “Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνορθόδοξη Ιερά Βασιλική Αυτόνομη Μονή του Αγίου και Θεοβάδιστου όρους Σινά στην Ελλάδα», ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, ενίσχυση της ασφάλειας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, διατάξεις για τον αθλητισμό, απονομή ισόβιας σύνταξης σε λογοτέχνες και καλλιτέχνες έτους 2025 και λοιπές ρυθμίσεις”, το οποίο περιέχει διατάξεις και για τις 3 βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Η Υπουργός ανέφερε επιπροσθέτως ότι αυτό, η μη δυνατότητα δηλαδή συνδυαστικής στήριξης μαθητή από εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης και από Σχολικό Νοσηλευτή ΠΕ25, ίσχυε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015.