«Πρωτοφανής έλλειψη σεβασμού στη νομοθετική διαδικασία από το Υπ. Παιδείας»

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία , για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις διατάξεις για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών. Διατάξεις που δεν έχουν συζητηθεί ή ψηφιστεί. Διατάξεις που δεν έχουν καν κατατεθεί στη Βουλή.

Πρωτοφανής η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, εν προκειμένω στο νομοθετικό Σώμα, τη Βουλή των Ελλήνων, .

Υπό το πρίσμα της απόφασης – κόλαφο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Μπαλτά – Κουράκη, η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει, αν μη τι άλλο, να διδαχθεί, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη πειθαρχία στις θεσμικές διαδικασίες.

Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της ουσίας των όποιων προτεινόμενων διατάξεων, αφότου κατατεθούν στη Βουλή, ενώπιον του αρμόδιου θεσμού».

ip[
Exit mobile version