: Σε ετοιμότητα το και ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά. Τι θα γίνει με το και τους .


Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με ό,τι ανέφερε σχετικά η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με δεδομένο τον νέο τρόπο λειτουργίας των σχολείων όπως αυτά λειτούργησαν στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, τον τρόπο που διενεργήθηκαν οι 0 αλλά και τη νέα ημερομηνία που . Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μερικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις. Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων.
Η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Επίσης το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Όμως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν καθώς οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Ολοήμερο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τι θα γίνει με το ολοήμερο

Για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 και τις ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καλεσμένη στον Ant1. Μεταξύ όσων θεμάτων προβληματίζουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, βρίσκονται ερωτήματα για το αν θα παρακολουθούν τα μαθήματα καθημερινά όλοι οι μαθητές αλλά και πώς θα κάθονται στα θρανία τους, αν θα τηρούνται δηλαδή οι αποστάσεις.

Για την επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τους γονείς που εργάζονται, η Υφυουργός Παιδείας  κ. Ζαχαράκη δήλωσε:«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο.»

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το επικρατέστερο σενάριο να είναι αυτό στο οποίο τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και το μάθημα να γίνεται όπως και στην προ-κορωνοϊού εποχή, κανονικά: «Το βασικό σενάριο που ”δουλεύουμε” αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις . Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών»