Πλησιάζει η ώρα της δικής τους αξιολόγησης από τον ελληνικό λαό και τους εκπαιδευτικούς. Οι μέρες τους είναι λίγες

Πλησιάζει η ώρα της δικής τους αξιολόγησης από τον ελληνικό λαό και τους εκπαιδευτικούς. Οι μέρες τους είναι λίγες.

Ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες έχουμε την υποχρέωση να μην ξεχάσουμε (πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού το βιώνουμε καθημερινά) την “προσφορά” των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και γενικότερα στην κοινωνία σε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικές που έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο και από κάθε ανεκτό όριο, αφού κάθε έννοια δημοκρατίας και συνταγματικότητας έχει καταπατηθεί. Γκρέμισαν και συνεχίζουν να γκρεμίζουν με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι με αγώνες κατακτήσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι εμφανές ότι η κατάσταση είναι εκτός ορίων και για αυτό είναι υποχρέωσή μας να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα που μας μαστίζει.

Πως είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς:

να γίνει μόνο με αλλαγή πολιτικής

Σ’ αυτή τη συγκυρία εμείς οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι, οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για μια προοδευτική προοπτική της κοινωνίας μας, για ένα κράτος δικαίου, για μια δημοκρατική πολιτεία, για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, για μια πραγματικά Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Επειδή, όμως, τα μεγάλα αυτά ζητήματα θα κριθούν κυρίως και πρωτίστως στο χώρο της πολιτικής η στάση μας σε αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα η ψήφος μας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από κάθε άλλη φορά. Ως εκπαιδευτικοί αποτελούμε μια μεγάλη εργασιακή ομάδα και κατ’ επέκταση, μαζί με το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, μια τεράστια εκλογική βάση που μπορούμε να επηρεάσουμε καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Πως άραγε είναι δυνατόν να ξεχάσουμε και να επιβραβεύσουμε πολιτικές που μαύρισαν τις ζωές μας. Πώς είναι δυνατόν να επιβραβεύσουμε αυτούς που χρησιμοποίησαν την ιδεολογία μας μόνο για την προσωπική τους αναρρίχηση και αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν βουλευτικό ή υπουργικό θώκο ασκούν δεξιές πολιτικές; Πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε νέους πολιτικούς σχηματισμούς που μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία τη στιγμή που τα στελέχη τους έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάστασή μας, και που ακόμη και σήμερα αμετανόητοι συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή τη συγκυβέρνηση, που κατέστρεψε τις ζωές μας; Η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο καθημερινά…Αυταρχισμός και βία που αφαιρεί κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Πως είναι δυνατό να τους πιστέψουμε όταν τα ίδια πρόσωπα που το πρωί στηρίζουν την δεξιά κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές πολιτικές της το απόγευμα μας μιλούν για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη;

Οι εκπαιδευτικοί όμως δεν ξεχνούν και ξέρουν να απαντούν την κατάλληλη ώρα. Θα θυμίσουμε υπουργούς που άσκησαν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ότι δεν επανεξελέγησαν ούτε βουλευτές ( Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης, Γιαννάκου , Διαμαντοπούλου κ.α.).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ο καθένας από τη δική του θέση, να δώσουν την “μάχη των μαχών” έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση χειραγώγηση που θα καταργήσει το δημοκρατικό σχολείο, το σχολείο της παιδαγωγικής ελευθερίας, με την ελπίδα να αλλάξουμε τα πράγματα κάνοντας σωστή διαχείριση της ψήφου μας στις επερχόμενες αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με βασικό μας μέλημα τον εκδημοκρατισμό, την άμβλυνση των ανισοτήτων και την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο αντιστεκόμαστε με ενότητα, συλλογικότητα και μαζικότητα

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ

ip[
Exit mobile version