Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για προβλήματα των σχολείων, τις κατανομές και παρακρατήσεις χρημάτων των ΣΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/12/2018 - 14:14 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 28/12/2018 - 14:24

Συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε τα εξής θέματα:

«Εχουμε καταθέσει αίτημα να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιτροπή παραλαβής του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου, που εισηγείται διακοπή παραλαβής λόγω κακοτεχνιών. Επειδή αυτό το έργο το έχει εγκαινιάσει ήδη ο δήμαρχος και κόστισε 18 εκατομμύρια ευρώ, καταθέσαμε αίτημα οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Δρογώσης, για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτικά για το πόρισμα της επιτροπής από την ίδια την επιτροπή. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση. Μην κρύβετε το θέμα με διάφορες γνωματεύσεις, με πρόφαση ότι δεν είναι νομότυπη η διαδικασία.

Ο Σύλλογος Γονέων του 162ου Δημοτικού σχολείου στον Κολωνό από το 2016 έχει επισημάνει με επιστολή του συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν το σχολείο. Βρίσκεται σε μια περιοχή σχετικά απομακρυσμένη, με έντονα προβλήματα παραβατικότητας, με πρόσφατη διάρρηξη στο σχολείο, έχουν γίνει καταστροφές και έχει ζητήσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Από το 2016 είχαν ενημερώσει για την απουσία αγωγών όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να μην υπάρχει προαύλιο. Υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών που καταθέτουμε. Η διεύθυνση σχολικών κτιρίων είχε υποσχεθεί ότι μέσα στο 2018 θα γίνονταν εργασίες. Ζητάμε, λοιπόν, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να κάνουν ενέργειες και να ενημερωθούμε στην επόμενη συνεδρίαση για την πορεία υλοποίησης των εργασιών. Υπάρχει αίτημα του Συλλόγου Γονέων που βάζει και το ζήτημα φύλαξης του σχολείου.

Ζητάμε να μιλήσει η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων για το θέμα. Στο 102ο Δημοτικό σχολείο πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να φτιαχτούν τα κάγκελα και ο καυστήρας. Η διευθύντρια του σχολείου στην επιστολή της και ο Σύλλογος Γονέων στο κείμενο των υπογραφών που έχουν καταθέσει, αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί στο δήμο εδώ και μήνες. Το πρόβλημα του καυστήρα παραμένει, δείχνει απουσία ευαισθησίας στη δύσκολη καθημερινότητα που περνά η λαϊκή οικογένεια στην Αθήνα. Στο 58ο και 68ο Νηπιαγωγείο υπάρχει επίσης πρόβλημα με τους καυστήρες.

Υπάρχει στην ημερήσια διάταξη θέμα των σχολικών επιτροπών και την κατανομή των ποσών που παρακρατούνται για μήνες, θα δούμε συγκεκριμένες απουσίες από τα προβλήματα. Εχει αντιμετωπιστεί η καθίζηση στο προαύλιο του παιδικού σταθμού στην οδό Αψούς στα Σεπόλια, που υπάρχει εδώ και 5 μήνες και έχουμε θέσει επανειλημμένα σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια; Αυτά τα θέματα θα πρέπει να λύνονται πιο γρήγορα από το δήμο. Εχετε έφεση για "φρου φρου κι αρώματα" και προγράμματα με ΜΚΟ, αλλά η καθημερινότητα και η φύλαξη των σχολείων δεν είναι προτεραιότητά σας.

Στην Τεχνόπολη βάζετε είσοδο 6 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά. Η λογική της δημοτικής αρχής βλέπει το δήμο ως επιχείρηση, ως μαγαζί. Τα 6 ευρώ όμως δεν είναι λίγα για μια οικογένεια που ζει με 500 ή με 300 ευρώ, και υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες, μιας και έχουμε 35% του πληθυσμού σε κατάσταση φτώχειας. Περισσότερη ευαισθησία τις χριστουγεννιάτικες μέρες δεν βλάπτει».

rizospastis.gr

Loading...


  • europalso

    ideascentral