Σύμφωνα με τον σχολιασμό της  για τις , τα θέματα της ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι ερωτήσεις ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους.

Εξετάστηκε όλο το εύρος της ύλης. Πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές είναιεφικτό να αγγίξουν έναν πολύ υψηλό βαθμό.

Για τη

Τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν μέτριας δυσκολίας. Δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες κριτικές ικανότητες. Τα ΘέματαΔ2 και Δ3 έχουν δύο πιθανές λύσεις χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κάποια από τις δύο.

 

Δείτε τα

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ’ πατήστε

Για τα θέματα ‘ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – Ημερήσια)’ πατήστε .

2. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα.

Για τα θέματα ‘ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – Ημερήσια)’ πατήστε .

Για τα θέματα ‘ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – Εσπερινά)’ (σε λίγα λεπτά)

Για τα θέματα ‘ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Ημερήσια)’ πατήστε .

Για τα θέματα ‘ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Εσπερινά)’ πατήστε .

Δείτε τις  

 

Η φετινή σχολική χρονιά είχε ήδη χαρακτηριστεί μεταβατική, καθώς από φέτος θα ίσχυε το «νέο» σύστημα που είχε προωθήσει επί υπουργίας του ο Κώστας Γαβρόγλου και που περιελάμβανε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες μαθημάτων, καθώς επίσης και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας.

Έτσι, για φέτος, υπήρξε η δυνατότητα οι υποψήφιοι να επιλέξουν με ποιο σύστημα επιθυμούν να εξεταστούν στις , με το «νέο» ή με το «παλαιό».

Το «παλαιό» σύστημα είναι το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια κατά το σχολικό έτος 2018-19. Κατά το σύστημα αυτό, οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Τα μέτρα προστασίας

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των