ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Το νέο σύστημα διορισμών σημαίνει απολύσεις εκπαιδευτικών!

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. – ΤΟ – ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας (20/12) και σε άλλες πόλεις, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ήταν η πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων.
Τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, που θα είναι κοινά και για τους όποιους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία. Δημιουργούν τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργούν σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φέρνει μέσα στο Γενάρη τις αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο πρόσβασης. Αυτές οι αλλαγές όχι μόνο δε θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του Λυκείου αλλά θα οικοδομήσουν ένα λύκειο «εξεταστικό κέντρο», με πολλαπλά φίλτρα και εμπόδια για τους μαθητές, με περιορισμό της γενικής παιδείας, που είναι αναγκαία σήμερα, και όλα αυτά με το περιτύλιγμα της «δήθεν» ελεύθερης πρόσβασης.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!https://www.ipaidia.gr/wp-admin/media-upload.php?post_id=327789&type=image&TB_iframe=1&width=753&height=497
Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία η κυβέρνηση μοιράζει ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα για να πουλάει ελπίδα σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους!
Συγκεκριμένα:
Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται με ένα μόριο ανά μήνα και έως 120 μήνες. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται σε μονάδες ως εξής: Διδακτορικό 40 μονάδες, Μεταπτυχιακό 20, Δεύτερο Μεταπτυχιακό 7, Δεύτερο Πτυχίο 16, Ο βαθμός του Πτυχίου («Καλώς» 7 μονάδες, «Λίαν Καλώς» 14 και «Άριστα» 21), Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας (Άριστη γνώση 8 μονάδες, Πολύ Καλή γνώση 6, Καλή γνώση 4), Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου 4 και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών 4 μονάδες. Για τα κοινωνικά κριτήρια δεν υπάρχει πρόταση συγκεκριμένης μοριοδότησης. Επίσης δε λαμβάνεται υπόψη η επιτυχία σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές, κοροϊδεύει ξανά τους χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές αλλά και τους νέους απόφοιτους, καλλιεργεί ελπίδες ότι θα διοριστούν. Έφτασε στο σημείο ο Γαβρόγλου να λέει ξεδιάντροπα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «…ο κάθε υποψήφιος να μπορεί να δει τον εαυτό του στην προκήρυξη…». ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που θα επιδιώξουν να βρουν μια θέση δουλειάς.

ip[
Exit mobile version