Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Όλη η τροπολογία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2019 - 21:14 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για το νέο Σύστημα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ενημέρωσε ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή.

Σχετικώς με την ρύθμιση, η οποία περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για τον διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από τον διαγωνισμό του του 2008 ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις. Ταυτοχρόνως, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διοικητικά εφετεία.
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια».

Όπως υποστηρίζουν, με το νέο σύστημα /προσλήψεων η κυβέρνηση επιδιώκει να μετακυλήσει τις ευθύνες τις ανεργίας στους ίδιους τους εργαζόμενους «οι οποίοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας θα καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών (μεταπτυχιακά, σεμινάρια 330 ωρών κλπ)».

H τροπολογια

Σύστημα Διορισμών: "Να λάβουν 70 μόρια οι τρίτεκνοι"

Loading...
  • europalso

    ideascentral