Νέες Πανελλήνιες: Πότε αναμένονται οι προτάσεις του ΙΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/02/2019 - 15:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ | O  Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ news247 στους 88,6 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο εξεταστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα είπε: "Την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβουμε τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το περιεχόμενο των υπό εξέταση μαθημάτων στις πανελλαδικές".

Υπενθυμίζουμε πως οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2019-2020).

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Συνοπτικά, οι αλλαγές είναι οι εξής:

– Καταργείται το μάθημα των Λατινικών από τις Πανελλήνιες – Αντικαθίσταται από το μάθημα της Κοινωνιολογίας
-Οι σχολές θα διαχωριστούν σε «πράσινες», αυτές με τη λιγότερη ζήτηση, όπου οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις και σε «κόκκινες» με τη μεγαλύτερη ζήτηση, στις οποίες η εισαγωγή θα γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών.Με δεδομένο το ότι το χρώμα κάθε σχολής θα καθορίζεται από τη ζήτηση, οι σχολές θα μπορούν να αλλάζουν κατηγορία. Μία σχολή που την πρώτη χρονιά έχει «πράσινο» χρώμα και η εισαγωγή γίνεται χωρίς Πανελλαδικές μπορεί να αλλάξει κατηγορία το επόμενο έτος. (Δείτε εδώ περισσότερα)
-Εθνικό απολυτήριο: Θα διεξάγονται περιφερειακές εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα. Επίσης, θα συνυπολογίζεται και η επίδοση του μαθητή στις τάξεις του Λυκείου. (Δείτε εδώ περισσότερα)

Δείτε εδώ τις αλλαγές στο νέο Λύκειο

Νέο Λύκειο και νέο εξεταστικό σύστημα: 21 Ερωτήσεις και απαντήσεις

Loading...
  • europalso   ideascentral