Μετατροπή ΕΠΑΛ σε πρότυπο: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων

Δείτε την ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ  προς τους γονείς και το λαό του Περάματος, του Κερατσινίου και των γύρω περιοχών που έλαβε και δημοσιεύει το ipaidia.gr
Με μια ύπουλη, επείγουσα και κρυφή διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας κινείται στην κατεύθυνση να μετατρέψει το ΕΠΑΛ Περάματος σε «πρότυπο». Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Σημαίνει ότι:
• Στην καρδιά μιας γειτονιάς που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, θα δημιουργηθεί ένα σχολείο – βιτρίνα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
• Από το σχολείο αυτό θα αποκλείονται μαθητές από το Πέραμα, το Κερατσίνι και τις άλλες όμορες περιοχές καθώς οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται με σειρά βαθμού απολυτηρίου.
• Οι περισσότεροι απόφοιτοι π.χ. γυμνασίου – μαθητές του Περάματος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε ΕΠΑΛ της γειτονιάς τους και θα αναγκάζονται ή να φεύγουν σε μακρινές περιοχές ή να μην συνεχίσουν στο Λύκειο.
• Κατηγοριοποιούν τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”. Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα την τσέπη του κάθε γονιού!
• Η αγορά εργασίας θα αποφασίζει ποιες ειδικότητες χρειάζεται και ποιες όχι. Σε ένα βράδυ θα καταργούνται ειδικότητες, οι μαθητές δεν θα βρίσκουν την ειδικότητα που επιθυμούν για να σπουδάσουν
• Εισάγεται για πρώτη φορά η ανήλικη εργασία και μάλιστα απλήρωτη, με τη μορφή της πρακτικής άσκησης, 1 ημέρα τη βδομάδα. Αντί το παιδί των 15 ετών να είναι στο σχολείο του, να μορφώνεται, θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα!
• Την Τετάρτη 2/6 8:30 το πρωί, έξω από το ΕΠΑΛ Περάματος (στάση εργασίας 8:00-11:00) και πορεία στις γειτονιές της πόλης.
• Την Πέμπτη 3/6 απεργούμε μαζικά, στα πλαίσια της πανεργατικής Απεργίας, ενάντια στο νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά, που καταργεί το 8ωρο, καθιερώνει τη 10ωρη εργασία, χτυπάει την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο γονιό, κάθε σωματείο να ενώσει τη φωνή του με
εμάς, να αποτρέψουμε το νέο αυτό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών.

ip[
Exit mobile version