Μετά από 15 χρόνια επιστρέφουν τα ελληνικά στην Θεολογική Σχολή του Balamand Λιβάνου

Εκπαιδευτικοί: Αυτά είναι τα προβλήματα που θα φέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ξεκίνησε αυτές τις μέρες, μετά από μια 15ετία διακοπής, το πρόγραμμα Ελληνομάθειας για τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Balamand στο Λίβανο. Το πρόγραμμα εκτελείται μέσω της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Balamand.

Επιπλέον στο ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων της Σχολής, τουλάχιστον 14 μαθήματα του προπτυχικού και μεταπτυχιακού προγράμματος θα διδάσκονται στα ελληνικά από Έλληνες καθηγητές των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος. Στο πλαίσιο δε της ενίσχυσης των σχέσεων των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος με τη Σχολή του Balamand, το φθινόπωρο κάθε έτους θα πραγματοποιείται Θεολογικό Συνέδριο, εναλλάξ στο Balamand, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου θα εξετάζονται θέματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 ήδη δύο καθηγητές των Ελληνικών Θεολογικών Σχολών βρίσκονται στο Λίβανο, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι πέντε καθηγητές που θα διδάξουν μαθήματα του προγράμματος Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Balamand.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσουλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το ελληνικό κράτος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής του Μπάλαμαντ για την επιστροφή της Ελληνομάθειας στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής καθώς με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η πολυεπίπεδη προσφορά των ελληνικών Θεολογικών Σχολών στην εκπαίδευση των υποψηφίων κληρικών του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και θα σφυρηλατηθούν έτι περισσότερο οι αδελφικοί δεσμοί μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η αίσθησή μας είναι ότι επιτελούμε ένα πνευματικό και εθνικό χρέος».

ip[
Exit mobile version