Μαγιορκίνης: «Δεν είναι καλή εικόνα τα παιδιά να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο»

ipaidia thumbnail

: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορονοϊού μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο των δημοτικών . Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν έξω στις πλατείες δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο »

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι αυτό που σκέφτηκε η επιτροπή είναι ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνεται με την μισή μαθητική κοινότητα και συμπλήρωσε: “Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν έξω στις πλατείες δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο “, σημειώνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην επιστρέψουν στις αίθουσες εάν οι ίδιοι οι μαθητές ή μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντός τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα: “Με τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, η πιθανότητα μετάδοσης έχει πέσει στο μισό, ίσως και περισσότερο” είπε.

Τέλος, ενόψει της απόφασης επανέναρξης ή μη της λειτουργίας των –απόφαση που θα ληφθεί μετά τις 20 Μαΐου- ο κ. Μαγορκίνης ανέφερε: “Δεν υπάρχει απόφαση. Ακόμα και η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία. Δεν είναι μια εξίσωση με μια λύση. Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Δεν υπάρχει 100% απάντηση στο θέμα αυτό”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να απαντήσει στο τα , παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

ip[
Exit mobile version