Lockdown: Μέχρι πότε πήρε παράταση – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο

Έρχεται άρση του lockdown; Τα σενάρια για καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση, σχολεία

: Παράταση πήραν τα μέτρα μέχρι και τις 5 Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίεσων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα μέτρα που ισχύουν σε όλη την επικράτεια για την ανάσχεση της πανδημίας. Το lockdown παρατείνεται μέχρι τις 5 Απριλίου όπως έγινε γνωστό, ενώ ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα, από το πρωί του Σαββάτου (27.03).

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες έχει καταρτιστεί εκ νέου ο επιδημιολογικός χάρτης.

Παράλληλα, ανέφερε πως σχετικά με το λιανεμπόριο, τα αλλά και τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση και απόφαση. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και με βάση τα δεδομένα θα κάνει τις ανάλογες εισηγήσεις, τις οποίες θα μετατρέψει σε λήψη αποφάσεων και μέτρων η κυβέρνηση.

ip[
Exit mobile version