: Τι είπε η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως για την  απόφαση της ΔΟΕ, η οποία απέστειλε στα ενιαία κείμενα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση,

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε τα εξής:

Επειδή κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες κάποιες φασόν απαντήσεις θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Αυτές δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση.

σημαίνει εξατομικευμένη για κάθε σχολείο. Ο νόμος και η Υπουργική Απόφαση βάζουν συγκεκριμένους άξονες, βάζουν διαδικασίες, υπάρχει συνεδρίαση και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες και η δικαστική απόφαση περιέχει κυρώσεις, καθώς και ο νόμος. Και θα πω το εξής, είναι προσβλητικό και για τους εκπαιδευτικούς εκτός των άλλων. Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες; Πάνω από τα μισά σχολεία εφαρμόζουν .

Η ΔΟΕ στο εν λόγω έγγραφο ζητάει να κατατεθεί το ενιαίο κείμενο αποτίμησης ως απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και τα κείμενα της Ομοσπονδίας για στόχους και τίτλους σχεδίων δράσης, χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η απόφαση ελήφθη από το 11μελές Δ.Σ. της ΔΟΕ με 6 ψήφους Υπέρ της ψήφισαν τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ (φέρεται προσκείμενη στη Ν.Δ.), τα δύο μέλη του Δικτύου (φέρεται προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) και το ένα μέλος εκ των δύο των Παρεμβάσεων (της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς). Κατά της πρότασης ψήφισαν τα δύο μέλη της Δημοκρατικής Συνεργασίας (κινείται στον χώρο του ΚΙΝΑΛ). Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και το έτερο μέλος των Παρεμβάσεων, που προέκριναν τη συνέχιση της ανυπακοής στην αξιολόγηση.

Γ Φάση προσλήψεων τις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες

Τέλος η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Κεραμέως ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις , ότι τις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες θα γίνουν για να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από λήψη αδειών εκπαιδευτικών.