Κρούσματα – : «Δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο βλέπουμε αυξητική τάση», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Καμπανάκι» κινδύνου για την αύξηση των έκρουσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέροντας ότι την Παρασκευή (28/1) αναμένονται να ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα πραγματοποιηθεί το .

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, «δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο άνοιγμα βλέπουμε αυξητική τάση κι ακόμα δεν έχουμε δει την επίδραση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», ενώ πρόσθεσε, «πρώτη φορά βλέπουμε ανοδική τάση ακριβώς μετά το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μετά τις γιορτές (των Χριστουγέννων) η τάση ήταν πτωτική», είπε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι, λόγω της κατάστασης που δημιουργείται τόσο με την αύξηση των κρουσμάτων όσο και με τους αριθμούς που παρουσιάζει στην χώρα η βρετανική μετάλλαξη, είναι πολύ πιθανό να μη δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα (1/2).

«Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε ο Κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθαρίζοντας ότι «εφ όσον υπάρχει επιβάρυνση δεν πρέπει να προστεθούν δραστηριότητες».

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή και σήμερα δήλωσε ότι έλαβε κολχικίνη «έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η κολχικίνη βοηθά να μην αναπτυχθεί σοβαρή νόσος και να αποτραπεί διακομιδή ασθενών, ενώ ο ίδιος, όπως είπε δεν χρειάστηκε νοσηλεία καθώς ήταν ήπια τα συμπτώματα.