Η αλήθεια για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/03/2015 - 12:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Άρχισε να κινείται και πάλι το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ηρακλειώτης βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Επειδή γράφτηκαν πολλά, θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη, προς ενημέρωση και προς απάντηση αρκετών μηνυμάτων που έλαβα για το θέμα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Οι απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών συντάσσονται από υπηρεσιακούς παράγοντες του κάθε υπουργείου και υπογράφονται από τον υπουργό.
  • Οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι «σύννομες», δηλαδή πρέπει να βρίσκονται σε εναρμόνιση με τους ισχύοντες νόμους.

Έτσι λοιπόν μέχρι στιγμής ισχύουν οι προϋπηρεσίες πριν την 30/6/2010 και από 1/9/2012 και μετά…

«Νεκρό» είναι το διάστημα από 1/9/2010 έως 21/6/21012 για την α/θμια και 30/6/2012 για τη β/θμια.

Τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και μετεκλογικά είχε πει ότι θα αναγνωριστεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών από 1/9/2010 έως 21/6/21012. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να το κάνει ΣΥΝΤΟΜΑ για να μπει η προϋπηρεσία στους νέους πίνακες που θα ισχύσουν για το σχολικό έτος 2015 -2016.
  • Θα πρέπει με τη νομοθετική πράξη να αναγνωριστεί ΟΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ των αναπληρωτών και όχι να υπάρχει οροφή στην αναγνώριση…

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο – σκούπα που θα διορθώσει πολλά στην εκπαίδευση και το οποίο θα κατέβει πολύ σύντομα στη Βουλή.

Το περιμένουμε και πιστεύουμε ότι μέσα σ΄ αυτά θα είναι και η προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

E-MESARA.GR

Loading...


  • europalso   ideascentral