Έρχονται τα διετή Προγράμματα στα Πανεπιστήμια – Θα χορηγούν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2017 - 17:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε από το βήμα του 3ου περιφρειακού συνεδρίου στην Κρήτη στις σημαντικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την συγχώνευση των ΤΕΙ και την μετατροπή τους σε ανώτατα ιδρύματα, καθώς και με την οργάνωση διετών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που θα υποκαταστήσουν τα ΙΕΚ.

«Οδηγός» θα αποτελέσει η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με έδρα στο Αιγάλεω.

Οι διετείς δομές των θα χορηγούν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. Σε αυτές τις δομές θα μπορούν να φοιτούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

Επίσης τόνισε ότι το νέο σχολείο πρέπει να οικοδομηθεί γύρω από τον νέο έντυπο λόγο, σημειώνοντας ότι σήμερα οι εκπαιδευτικές πληροφορίες δεν λαμβάνονται μόνο από τα σχολικά βιβλία.

 

«Αυτό που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι οι εργασιακές σχέσεις. Η μονιμότητα του ερευνητικού προσωπικού μειώνεται και αυτό σημαίνει μια συντηρητικοποίηση, γιατί η μονιμότητα παρέχει μια ασφάλεια σε πειραματισμούς κυρίως στο χώρο των ιδεών. Είναι κάτι που μας χτυπάει την πόρτα και πρέπει να προστατευτούμε όλοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ζωτικούς χώρους υποδοχής και συνύπαρξης νέων ανθρώπων στα Πανεπιστήμια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Απαράδεκτο για ένα κράτος δικαίου το καθεστώς των αναπληρωτών

Loading...


  • europalso

    ideascentral