Επιστολή φοιτητών του ΠΜΣ στην ΕΑΕ Παν. Λευκωσίας και Πατρών στον Α. Τσίπρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2019 - 18:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ , Είμαστε εκπαιδευτικοί, του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών « και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Το μεταπτυχιακό αυτό ικανοποιεί όλα τα νέα κριτήρια του ΙΕΠ για τη συνάφεια με την ειδική αγωγή. Η διάρκειά του είναι 2 έτη και περιλαμβάνει πρακτική άσκηση 200 ωρών συνολικά. Τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως προς την πρακτική άσκηση και να λάβουμε το πτυχίο μας.

Ενημερωθήκαμε ότι η προθεσμία για τις μόνιμες 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή λήγει στις 24 Μαιου για τις αιτήσεις στον ΑΣΕΠ και 30 Μαιου για την κατάθεση των δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα κρίνει το μέλλον μας. Είναι η πρώτη προκήρυξη μόνιμων διορισμών έπειτα από 11 χρόνια και οι πίνακες θα κλειδώσουν για τα επόμενα τρία χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν καταθέσουμε το μεταπτυχιακό μας θα παραμείνουμε αποκλεισμένοι για όλο αυτό το διάστημα από την δημόσια εκπαίδευση. Για κυριολεκτικά πολύ λίγες ημέρες θα χάσουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση.

Είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις μας, ωστόσο η έγκριση της πρακτικής άσκησης μας καθυστέρησε κατά 3 πολύτιμες εβδομάδες χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Αξίζει να επισημανθεί ότι παρακολουθήσαμε ένα απαιτητικό διετές πρόγραμμα σπουδών το οποίο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση – κάτι που δε γινόταν σε παλαιότερα έτη – και διαθέτουμε υψηλό επίπεδο κατάρτισης. Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι έχουν αναγνωριστεί μεταπτυχιακά ενός μόλις έτους χωρίς πρακτική και οι απόφοιτοί τους βρίσκονται ήδη στους πίνακες της ειδικής αγωγής.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα (π.χ. δίνοντας μια μεγάλη προθεσμία για τους νέους πτυχιούχους ή μεταθέτοντας την ημερομηνία έναρξης αιτήσεων) ώστε να μην γίνει μια τόσο μεγάλη αδικία σε βάρος μας. Έχουμε κοπιάσει ιδιαίτερα, ολοκληρώνουμε τις σπουδές μας κυριολεκτικά σε λίγες εβδομάδες, αγαπάμε το αντικείμενό μας, την ειδική αγωγή και θα ήταν πραγματικά άδικο να μην μας δοθεί μια ευκαιρία στην επικείμενη προκήρυξη μόνιμων διορισμών την οποία αναμέναμε εδώ και πολλά έτη. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και πιστεύουμε στην κατανόησή σας και σε μια θετική έκβαση του προβλήματός μας.

Την επιστολή υπογράφουν 314 φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Loading...


  • europalso

    ideascentral